Spider-Man: No Way Home: Loppu hyvin, kaikki hyvin?

Spider-Man: No Way Home yllätti Filmifriikit täysin! Uusin trilogia käyttää kaikki panokset lippaasta ja kruunaa Tom Hollandin parhaasi hämähäkkimieheksi.

Hämähäkkimiehen identiteetti on paljastunut. Mitä tekee Peter Parker, kun naamion poistaminen uhkaa hänen ja ystävien pääsyä huippuyliopistoon? Hakee tietysti apua New Yorkin taitavimmalta velholta. Ja siitähän soppa syntyy.

Kuuntele, mitä mieltä Filmifriikit ovat Spider-Man: No Way Home -leffasta ja lue alla arvostelu (sisältää spoilereita)!

Filmifriikit-podcastia voit kuunnella kaikissa näissä sovelluksissa:
SpotifyGoogle PodcastsAnchorRadioPublicBreakerPocket Casts

Spider-Man: No Way Home

Kolmas yritys tuoda Spider-Man valkokankaalle on ollut suuri menestys ja Tom Hollandin tähdittämä versio hämähäkkimiehestä on nähty niin Avenger-seikkailuissa kuin omissa nimikkoelokuvissaan. End Game -leffan jälkimainingeissa Spider-Man aloitti Marvelin uuden supersankarikauden ja toi fanit takaisin teattereihin.

Spider-Man: No Way Home jatkaa samaa voittokulkua – ja laittaa samalla Marvelin universumit uuteen uskoon!

Spider-Man: Far From Home -elokuvassa saatiin kokea yllätys, kun Peter Parkerin salainen identiteetti paljastui maailmalle. Nyt päästään seuraamaan miten se muuttaa nuoren lukiolaisen elämää. Peter lutvii kaaoksen keskellä, mutta kun MJ:n (Zendaya) ja Nedin (Jacob Batalon) urasuunnitelmat ovat kaatua, päätyy hän hakemaan apua Dr Strangelta. Olisiko olemassa loitsu, joka voisi palauttaa kaiken ennalleen?

Benedict Cumberbatchin esittämä velho on edelleen huonotuulinen ja sarkastinen, mutta tällä kertaa myös epäpätevä. Dr Strange mokaa täysin loitsunsa ja siitähän riemu repeää. Pian Peter Parkerin maailmaa uhkaa tuho – kirjaimellisesti.

Parasta Spider-Man: No Way Home -elokuvassa on, että se käyttää kaikki panokset lippaasta – ja vähän enemmän. On rymistelyä, rakkautta, vitsiä vitsin perään ja tietysti lopputaistelu, jossa päätetään koko ihmiskunnan kohtalo. Se tuttu kaava.

Nyt mukaan tuodaan pahikset kaikista aiemmista Hämähäkkimies-elokuvista, mutta ei siinä vielä kaikki! Kun kerran roistot eri universumeista raahataan paikalle, niin miksei myös sankarit?

Filmifriikkien mielestä Tom Holland sementoi paikkansa parhaana hämähäkkimiehenä, mutta sehän on tietysti makukysymys. Nyt yleisö pääsee kuitenkin vertailemaan eri versioita, sillä Tobey McGuire ja Andrew Garfield tekevat paluun.

Ja jos kuvittelit miesten tekevän vain lyhyen cameon, yllätyt – ja positiivisesti. Kolmen Spider-Manin yhteiskohtaukset ovat hauskoja, tunteikkaita ja korostavat miten erilaiset roolit jokainen heistä loi.

Faneille tarjoilu on normaalisti rasittavaa ja halpa kikka – mutta tämä leffa tekee sen niin läpinäkyvästi ja riemullisesti, että se ei menoa haittaa. Sähläävä ja hiukan typerä juoni unohtuu, kun päästään seuraamaan miten hämähäkkimiestrio taistelee yhdessä.

Tällä kertaa kuullaan myös May-tädin (Marisa Tomei) versio kuuluisasta puheesta: ”With great reponsibility…” ja sita rataa. Pitihän sekin leffaan tunkea.

Elokuvan loppuratkaisu on mielenkiintoinen. Käsikirjoittajille on selvästi katse kohti tulevaa. Marvel on kovaa vauhtia luomassa Dr Strangelle omaa leffafranchisea, jolle tämä elokuva toimii alkusoittona, mutta eiköhän Tom Hollandinkin palkka ole turvattu.

Spider-Man: No Way Home on Hollandin Hämähäkkimies-trilogian huippuhetki, mutta tämän jälkeen odotamme kyllä innolla jatkoa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s