Justice League: Zach Snyder pelastaa DC-maailman

Jos Josh Whedonin kevyt ja humoristinen DC-maailma ei nappaa, voit aina katso synkemmän ja taiteellisemman Zach Snyderin version Justice League -leffasta.

Justice League -elokuvassa Batman, Wonder Woman, Flash, Cyborg ja Aquaman yhdistävät voimansa pelastaakseen maailman ulkoavaruudesta tulleelta uhalta. Vuonna 2017 julkaistun leffan piti olla DC:n lippulaiva, joka pystyisi kilpailemaan Marvelin suosittujen Avengers-leffojen kanssa.

Elokuvan teko kuitenkin takkuili: alkuperäinen ohjaaja Zach Snyder joutui jättämään projektin perhetragedian takia ja ohjaajan pallille astui Josh Whedon. Hänen käsissään elokuva muutti muotoaan niin tarinan kuin tunnelman kohdalla. Kun odotettu leffa lopulta saapui teattereihin, sai se murskakritiikin.

Pettyneet fanit eivät jääneet lepäämään laakereillaan. Alkoi äänekäs kampanja, jonka tavoitteena oli päästä näkemään Snyderin vision mukainen Justice League. Lopulta fanien toiveisiin vastattiin ja elokuvasta julkaistiin neljä tuntia pitkä, synkempi ja taiteellisempi versio.

Kuuntele, mitä mieltä Filmiriikit ovat Zach Snyder’s Justice League -leffasta ja lue alta arvostelu!

Filmifriikit-podcastia voit kuunnella kaikissa näissä sovelluksissa:
SpotifyGoogle PodcastsAnchorRadioPublicBreakerPocket Casts

Jos ikinä olet miettinyt miten paljon ohjaaja vaikuttaa elokuvan lopulliseen tunnelmaan ja ilmeeseen, katso molemmat versiot DC:n Justice League -leffasta!

Josh Whedonin ja Zach Snyderin käsissä on syntynyt kaksi täysin erilaista Justice League -leffaa. Whedonin version on kevyt ja humoristinen supersankarirymistely, Snyderin puolestaan synkempi ja taiteellisempi eepos, jossa hahmoille annetaan enemmän tilaa kasvaa ja hengittää.

Vaikka juoni molemmissa versioissa sama (Justice League joutuu puolustamaan maailmaa ulkoavaruudesta tullutta Steppenwolfia ja hänen parademoniarmeijaansa vastaan), eroavat kaksi elokuvaa toisistaan kuin yö ja päivä. On hieman epäreilua verrata Snyderin visiota Whedonin alkuperäiseen versioon. Snyderilla on neljä tuntia aikaa rakentaa tarinansa ja hahmonsa, Whedonin piti luoda lipputuloja keräävä toimintapläjäys, joka houkuttelee massat leffateattereihin. Mutta verrataanpas silti!

Neljä tuntia, indie-musaa, tumma väripaletti, syvemmät hahmot ja hiiiiidaaastuuuksiiiaaa… tätä kaikkea tarjoilee Zach Snyder omassa Justice League -elokuvassaan. Snyderin versio on neljä tuntia pitkä, mutta sitä ei välttämättä huomaa, sillä elokuva rymistelee menemään viihdyttävästi ja Synder pitää langat taidokkaasti käsissään.

Siitä ei pääse minnekään, että juoni on molemmissa versioissa mielikuvitukseton ja turruttavan typerä: Steppenwolf-pahis ottaa käskyjä Darkseid-pahikselta, joka haluaa valloittaa maapallon syystä x. Snyder yrittää rakentaa Steppenwolfille jonkinlaista motivaatiota ja taustatarinaa, mutta lopputulos hahmon kohdalla on geneerinen.

Whedonin versiossa Batman toimii päähahmona, joka kokoaan Justice League -sankarit yhteen ja haluaa antaa valtikkansa Wonder Womanille (eikä millään likaisella tavalla). Snyderin versiossa Batmanin ruutuaikaa on vähennetty huomattavasti, mikä tekee Ben Affleckista lähes statistin.

Whedon onnistuu pohjustamaan tiettyjä juonenkäänteitä paremmin ja selittää tarinan osia selkeämmin. Snyder pistää useassa kohdassa mutkat liian suoriksi, mutta syventää hahmoja, mikä on tärkeää.

Molemmat onnistuvat tietyillä osa-alueilla toista paremmin, mutta loppujen lopuksi Snyder cut on elokuvakokemuksena paljon onnistuneempi.

Rating: 3.5 out of 5.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s