Venom: Onko kriitikoiden vihaama leffa täyttä kuraa?

Tom Hardy, Michelle Williams ja Marvelin coolein anti-sankari samassa leffassa – mikä voisi mennä pieleen?

Vuonna 2018 elokuvateattereihin saapuneella Venom-elokuvalla on tällä hetkellä vain 30 prosentin positiivinen kannatus Rotten Tomatoes -arvostelusivulla. Kriitikot vihaavat leffaa, mutta suuri yleiso selvasti tykkää. Filmifriikit lähtivät selvittämään onko Tom Hardyn tähdittämä Marvel-toimintaleffa niin kamalaa kuraa, kuin mitä kriitikot antavat ymmärtää.

Kuuntele FilmifriikkienVenom-jakso Spotifyssa ja lue alla arvostelu!

Filmifriikit-podcastia voit kuunnella kaikissa näissä podcast-sovelluksissa:
SpotifyGoogle PodcastsAnchorRadioPublicBreakerPocket Casts

Venom-elokuvassa journalisti Eddie Brock yrittää paljastaa tiedemies Carlton Draken pimeät puuhat, mutta saakin potkut ja menettää samalla elämänsä rakkauden. Brock ei kuitenkaan joudu kärsimään tilanteesta yksin: Draken laboratoriossa häneen kiinnittyy ulkoavaruudesta maapallolle singahtanut olio Venom.

Näin loistava aloitus ei voi luvata muuta kuin härön ja hauskan toimintaleffan – mutta missä sitten mentiin vikaan ja saatiin kriitikoiden vihat niskaan?

Venom (2018). Copyright: Marvel Entertainment

Venom on lytätty kriitikoiden kesken täysin, mutta ei ole niin huono, kuin sen Rotten Tomatoes -pisteet antaisivat ymmärtää. Se ei kenties ole rajoja rikkova ja vaikuttaa hieman väsähtäneeltä Marvel-tusinakamalta, mutta elokuva on visuaalisesti hieno, vauhdikas ja viihdyttävä. Vain juonen rytmitys, mutkat liian suoriksi pistävä tarina ja tietyt näyttelijäsuoritukset syövät katseluelämystä. Elokuvan ongelma on, että se käyttää liikaa aikaa alkuasetteluun ja juonen selittämiseen, mutta kun vauhtiin päästään, etenee tarina tuhatta ja sataa.

Elokuvan parasta antia on ehdottomasti Tom Hardy, joka heittäytyy fyysiseen rooliin antaumuksella. Hän tekee luuseritoimittaja Eddie Brockista karismaattisen ja kiinnostavan päähenkilön, jonka kommelluksia Venom-avaruusolion kanssa on hauska seurata.

Brock joutuu pakenemaan tiedemies Carlton Draken (Riz Ahmed) lähettämiä konnia samalla, kun yrittää lutvia suhdettaan ex-tyttöystäväänsä Annieen ja pitää huolen, etteivät avaruusoliot syö koko ihmiskuntaa. Mitä muuta voi elokuvalta toivoa!

Venomin ja Brockin yhteiselo ei ole ruusuilla tanssimista ja siitä voisi repiä enemmänkin huumoria, mutta juoni rientää eteenpäin niin kovaa vauhtia, ettei tämän ”ystavyyssuhteen” tutkimiseen käytetä tarpeeksi aikaa. Se on elokuvan heikko kohta.

Samoin on Michelle Williams. Oscar-ehdokkuuksia kahminut Williams esittää Brockin ex-kihlattua, joka jostain kumman syystä sotkeutuu mukaan juonikuvioihin. On vaikea sanoa onko huonompaa Williamsin näytteleminen vai hänen peruukkinsa, mutta molemmat loistavat surkeudellaan.

Michelle Williamsilla ja Tom Hardylla ei ole lainkaan on screen -kemiaa. Parin väliltä puuttuu kaikki jännite ja heidän yhteiset kohtauksensa ovat niin teennäisiä, etta tuntee melkein myötähäpeää molempien puolesta.

Tom Hardy ja Michelle Williams Venom-elokuvassa. Copyright: Marvel Entertainment

Sarjakuviin perustuva Venom-olio on luotu upeasti ja muutenkin leffan erikoistehosteet ovat toimivia. Toimintakohtausten odottaisi olevan hieman kekseliäämpia ottaen huomioon, etta leffan toinen päähenkilöista on mihin tahansa venyvä avaruuslima. Nyt leffa tarjoilee sitä samaa ihmisten ympärimäiskintää ja aseilla räiskintää. Välillä yleisö saa myös siristellä silmiään erottaakseen tummat avaruusoliot, jotka riehuvat yöllä pimeässä metsässä.

Huumoria leffassa on tarpeeksi, mutta voisi olla enemmänkin. Elokuva ei kuitenkaan ota itseään liian vakavasti, joten ei onneksi putoa siihen sudenkuoppaan.

Kaiken kaikkiaan Venom on ihan toimiva alkusoitto tuleville seikkailuille, joista ensimmäinen Venom: Let There Be Carnage on tulossa teattereihin vuonna 2021. Jatko-osa toivottavasti korjaa ensimmäisen virheet ja pääsemme oikeasti nauttimaan Venomin ja Brockin konnankoukkuja-kahdelle-kinastelusta.

Rating: 3 out of 5.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s