Framing Britney Spears: Kohudokumentti etsii syyllistä

Britney Spears oli uransa huipulla tähdittäessään Crossroads-elokuvaa. Copyright: Nordisk Film

Framing Britney Spears on dokumentti, josta koko maailman puhuu juuri nyt. Filmifriikit tsekkasivat, mistä kohuelokuvassa oikein on kyse.

Poptähti Britney Spears on ollut holhouksen alaisena jo yli 12 vuotta. Laulajan elämää ja raha-asioita hallitsee hänen isänsä Jamie Spears, eikä 39-vuotiaalla Britneyllä ole juurikaan sanavaltaa hänen omaa uraansa koskevissa päätoksissä. Näin annetaan ymmärtää uudessa Framing Britney Spears -dokumentissa, jossa #FreeBritney-liikkeen perustaneet fanit kertovat miksi lähtivat vaatimaan tähdelle vapautta, ja kuinka taistelu päätyi lopulta oikeussaleihin.

Filmifriikit keskustelevat aiheesta podcastin uudessa Framing Britney Spears -jaksossa. Suomessa dokumentti on nähtavillä mtv ja C More -palveluissa.

Alapuolella spoilereita sisältävä arvostelu!

Filmifriikit-podcastia voit kuunnella kaikissa näissä podcast-sovelluksissa:
Spotify, Google Podcasts, Anchor, RadioPublic, Breaker, Pocket Casts

Framing Britney Spears on virkistävä muistutus siitä, etta Britney Spears on yksi aikansa suurimmista tähdistä ja lahjakas esiintyjä, joka saavutti jo alta 20-vuotiaana uransa huipun Hit Me Baby One More Time -hitin jälkimainingeissa. Dokumentti on myös järisyttävä katsaus siihen miten raa’asti nuorta laulajaa kohdeltiin mediassa ja miten Spearsin alamäki alkoi. Pääsemme seuraamaan median silmin tapahtumia, jotka johtivat siihen, että multimiljonääri ja kahden lapsen äiti joutui isänsä holhouksen alaiseksi.

Tässä piilee seka dokumentin kiinnostavuus sekä sen heikkous. Jos tarkoituksena on kertoa siitä miten faniliike #FreeBritney alkoi tai paneutua Spearsin holhouksen kiemuroihin, dokumentti vain raapaisee pintaa molemmissa aiheissa.

Dokumentissa ääneen pääsevat fanit, lakimiehet, paparazzit sekä Britneyn sisäpiirin edustajat, mutta onko heillä mitään oikeaa tietoa tai faktaa. No ei.

Dokkarissa kuullaan paljon arvelua ja analysointia, mutta ongelmana on, ettei Britney Spears itse tai kukaan holhoustaistelun asianomainen ei ole puhumassa tilanteesta. Mikä on siis totuus?

Framing Britney Spears tuntuu suureksi osaksi keskittyvän syyllisen etsimiseen. Oliko media, raaka musiikkimaailma, laulajan sisäpiiri vai yleinen seksismi nuorta tähteä kohtaan syypää siihen, että Britney Spear ajautui tähän tilanteeseen? Oliko kyseessä vain tähti, joka reagoi normaalisti epänormaaliin tilanteeseen vai onko taustalla vakavampia mielenterveysongelmia, jotka mediahuomio ja paparazzien vaino toivat pintaan?

Dokumentti ei ikävä kylla anna vastausta kahteen polttavaan kysymykseen; oliko huoltajuus tarpeellista, kun tähti siihen asetettiin; ja onko se tarpeellista nyt 12 vuotta myöhemmin?

Oikeustaistelu jatkuu edelleen ja Britney Spears vaatii isänsä poistoa edunvalvojan roolista. Nähtäväksi jää saako laulaja tahdonsa läpi ja lopulta jopa vapauden päättää omista asioistaan. Jäämme siis odottamaan sekä uutisia että seuraavia aiheesta tehtäviä dokumentteja, joita varmasti on tulossa ja jotka toivottavasti porautuvat aiheeseen syvällisemmin.

Rating: 3 out of 5.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s